7 supermoći koje ima samo mama

Današnje mame žongliraju sa više loptica nego ikad pre. Posao, domaćinstvo, deca – držite sve konce u svojim rukama. Zapitali smo se kako vam to uspeva i došli smo do jednostavnog zaključka! To su skriveni talenti za koje čak ni ne znaš da postoje dok ne postaneš mama. Teško je nabrojati sve, ali uspeli smo da izdvojimo 7 supermoći koje ima samo mama.

1. Mama je lek za sve

Od razbijenog kolena do povređenih osećanja, tvoj poljubac leči sve! Zagrljaj je takođe veoma važan. Pruža detetu sigurno utočište od komšije Brkonje, ali i od čudovišta iz ormara ! Tvoj zagrljaj je velik kao i detetova mašta – beskrajno!

2. Mame predosećaju

Tvoje malo zlato se naljutilo i pretvara se u zmaja koji bljuje vatru… A ti si to već znala! Predosetila si detetovu nervozu i primetila promene. Možda to i nije tako kul supermoć kao nevidljivost, ali će ti mnogo pomoći! Pogotovo ako idete do prodavnice, a ti osećaš da će dete uskoro da napravi haos koliko je nervozno!

3. Mame uvek znaju koliko je sati

Nakon porođaja ne postaješ samo mama nego i ljudski tajmer! Znaš kad je vreme za hranjenje, presvlačenje, spavanje i kupanje bez da pogledaš na sat! Ova supermoć je jedna od najvažnijih za mame jer najčešće nemaju vremena ni da se okrenu da pogledaju na sat. Tebi se čini da je sve oko tebe haotično i da ne stižeš da završiš sve obaveze, ali veruj nam – tvoj osećaj za vreme funkcioniše savršeno!

4. Pretvoriš se u dete dok kažeš keks

Odgovorna si, kuvaš zdravo, sve je na svom mestu i onda… Shvatiš da vreme brzo prolazi i da su tvoji mališani svakim danom sve veći, ozbiljniji i ODRASTAJU! Puštaš sve, zavališ se među decu i gledate crtać. Smejete se, pevate pesmice iz crtanog i dan je savršen! Možda ti se čini da ova supermoć nije ništa posebno, ali setićeš se jednog dana da ti je stvorila najlepše uspomene.

5. Prepoznaješ svaku bolest

I pre nego dotakneš detetovo čelo, znaš da li dete ima temperaturu! A onda saznaš i tačnu visinu temperature. Pogledaš u detetove umorne oči i odmah znaš da li je prehlada ili viroza. Ova supermoć dobro dođe kad ste u autu i jednim pogledom na dete shvatiš da vas sekunde dele od neprijatnih mirisa i nereda u autu. Vadiš kesu, držiš kosu detetu i eto – opet si uspela! Tvoja supermoć spašava situaciju bez problema!

6. Mama uvek zna gde je najdraža igračka

Ma gde god se čika Meda sakrio, nađeš ga! I u ovom momentu tačno znaš da je šarena loptica u sobi ispod ormara, a barbika Daca sedi na terasi sa bubašvabama. Dete obožava ovu tvoju supermoć!

7. Mama uvek priča najlepše priče

„Maamaaaaa…Pročitaj mi pričuu… Moliim te…“ Ove reči čuješ uvek u onim trenucima kad jedva gledaš od umora i osećaš se kao da te voz pregazio. Aliii… Kako možeš da odoliš svom malom blagu kad te gleda s najlepšim krupnim okicama punim znatiželje i mašte. Tvoja supermoć čitanja najlepših priča mora da se iskoristi!

Zajedno se ušuškate u toplo ćebe, knjiga u ruke i shvatiš – ovo je najlepši momenat u tvom danu. Nema ništa lepšeg od držanja svog deteta u naručju i gledanja kako tone u san. Shvatiš da je biti mama najbolja stvar na svetu.

P.S. Tvoja supermoć je da pričaš najlepše priče, a naša da pretvorimo tvoju porodicu u glavne junake tih priča!

Besplatno prelistaj knjige na našem sajtu i naruči naajlepšu uspomenu i najbolju knjigu na svetu za svoje dete.

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete