BAKE SU ZAKON: Sedam razloga zašto su bake tako posebne

Mnoga istraživanja pokazuju kako provođenje vremena s bakama i dekama obogaćuje detetov razvoj na mnogo načina: emocionalno, mentalno, društveno i fizički. Ipak, imati bake i deke uz sebe tokom odrastanja je blagoslov koji često uzimamo zdravo za gotovo. Zato je bitno, s vremena na vreme, podsetiti se koliko su bake zapravo zakon. Bile one mlade, otkačene i zabavne ili starije, mudrije i nežnije – bake uvek daju najtoplije zagrljaje. U nastavku donosimo sedam razloga zašto bake imaju tako posebnu ulogu u životu deteta.

1. Bake su najbolje kuvarice

Bakine supice su uvek ukusnije, a keksići slađi, posebice ako ih sprema za svoje unuke. Većina misli kako je tajna u receptima koji se prenose iz generacije u generaciju, ali mi mislimo da bakice jednostavno imaju čarobne ruke koje svaki obrok čine finijim.

2. Bake su tu da razmaze svoje unuke

Kad god mama i tata kažu „NE“, gotovo je sigurno da će bake uvek reći „DA“. Nova igračka? Naravno. Još jedan sladoled? Nema problema. Gledanje crtaća do kasno u noć? Zašto ne?
Bake će napraviti sve za svoje unuke, čak iako to znači čuvanje ponekih slatkih tajni od roditelja.

3. Bake su uvek spremne za slušanje

Uvek će poslušati svoje unuke i izvrsno su rame za plakanje. Koji god problem bio u pitanju, uvek su tu. Usput će ponuditi koji mudri savet, toplu reč utehe i naravno – pregršt zagrljaja. Šta ti više treba?

4. Znaju počistiti bilo koji nered

Neuredne dečje sobe bakama ne predstavljaju nikakav problem – one znaju pospremiti sve u samo par minuta. Ne znamo kako, ali imaju i savršeno, magično rešenje za svaku mrlju. Bilo da je reč o flomasterima na nameštaju ili blatnjavim mrljama na dečjim majicama – bakama ništa nije nemoguće očistiti. Čak i kad odrastemo, rado pitamo baku za neki takav trik.

5. Tu su za celu porodicu

Bake će pričuvati unuke, paziti ih kad su bolesni i biti podrška roditeljima. Ukratko, „baka-ekspres“ uskače u pomoć u svakoj situaciji.

6. Brutalno su iskrene

Bake su tu da podsete i mlađe i starije da je život prekratak da bi se brinuli o sitnicama i pazili šta govore. Njihova brutalna iskrenost s godinama je sve izraženija i nikad se ne ustručavaju da kažu ono što misle. To može voditi do ozbiljnih rasprava, ali i do vrlo smešnih situacija, a bakini saveti oni su kojih se uvek rado setimo.

7. Pričaju najbolje priče

Bilo da je reč o izmišljenim avanturama o princezama i gusarima ili pak stvarnim dogodovštinama iz prošlosti, njihove priče su uvek uzbudljive i prepune zanimljivih detalja. Čak i kada čitaju knjige, bake se totalno užive u priču kako bi najbolje dočarale radnju i likove.

Uskoro će svaki mališan sa svojom bakom moći da uživa u najslađoj personalizovanoj knjizi na svetu: „GDE JE NESTALA BAKA?“ Zaprati nas i dalje! 😉

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete