MARKO MARIJOKOVIĆ: „Bake su SVE(T)! Mislim da su ključne u detinjstvu i kasnije u životu jer bude nostalgiju i ono dečje u nama.“

Marko Marijoković i baka Dragica zabavljaju sve generacije svojim smešnim klipovima na društvenim mrežama. Odlučili smo da popričamo s Markom o bezuslovnoj ljubavi koje bake pružaju unucima.

Marko Marijoković otkrio nam je neke posebne detalje o svom odnosu s bakom, ali i podsetio nas zašto su one veoma važna osoba u detinjstvu svake osobe. Bake pružaju svojim unucima bezuslovnu ljubav! 👵 💜 Koliko nam znače teško je opisati, pa smo odlučili da popričamo s mladićem koji je unuk za poželeti. Marko Marijoković je podsetio celu regiju na to koliko su bake važni članovi porodice i koliko bakina ljubav utiče na odrastanje deteta.

Da li bi Marko Marijoković bio ličnost kakva jeste da nije bilo bake Dragice i šta ga je ona naučila o životu, pročitaj ispod!

1. Koliko je baka Dragica imala uticaja na formiranje
tvoje ličnosti tokom odrastanja?

Imala je poprilično uticaj na formiranje moje ličnosti tokom odrastanja ali kasnije,
tokom života. Da nije nje, ne bi bilo ni mene, to uvek volim da kažem.

2. Da li bake stvarno više vole unuke od svoje dece?

Mislim da bake i deke ne vole više unuke, nego imaju više vremena za svoje unuke,
više nego što su imali vremena za svoju decu, i samim tim čini se da je ljubav veća. 🙂

3. Sada znamo zahvaljujući Instagramu koliko se zajedno zabavljate, a da li možeš da nam ispričaš neke lepe uspomene sa bakom pre društvenih mreža, iz perioda detinjstva?

Obožavao sam da me baka vodi na pijacu, subotom ujutru. Ustajao sam sa entuzijazmom jer znam da ću tog dana dobiti novu igračku, da će me baka voziti biciklom, da će stati na svaku tezgu i hvaliti se koliko sam porastao.

4. Da li ti je baka čitala knjige dok si bio manji ili ti je pričala priče iz svoje mladosti?

Nije mi čitala knjige, ali mi je pričala priče koje je i njoj pričala svoja baka, a kako sam
rastao, krenule su i zanimljive priče iz mladosti. 

5. Kako je pandemija uticala na vaš odnos? Celu regiju ste uveseljavali putem Instagrama, da li vas je to dodatno povezalo?

Baki je pandemija dobro došla da joj najmiliji budu na okupu i stvarno nas je dodatno zbližila, imali smo dovoljno vremena da ispričamo sve neispričane priče, da se malo i posvađamo, da shvatimo da jedno bez drugoga ne možemo.

6. Da li dobijate ti i baka poruke podrške pratioca i ako da, šta vam najčešće poručuju?

Svakodnevno dobijam na stotine poruka podrške, takve stvari mi poprave dan i motivišu me da stvaram sadržaj. Uglavnom mi pišu da ih baka podseća na njihovu baku, da na društvenim mrežama treba više takvog sadržaja da bude, da im ulepšavamo dane i nedelje.

7. Nabroji 3 stvari koje te naučila baka i koje pamtiš zauvek?

U glavi su mi sledeće rečenice:
Bolje da ti čekaš nego tebe da čekaju (autobus, avion, voz, važan sastanak) i tako me je naučila da nikad ne kasnim.
Ako si jači udri, ako si slapši begaj. Čuvena njena rečenica koja mi se često mota po mozgu. I za kraj, ljubav nije paradajz da se pojede! 😃

8. Koliko često govoriš baki da je voliš? (a ona tebi?)

Iskreno, ne govorim joj često, više joj to pokazujem, dok mi ona to govori svakodnevno.

9.  Koliko često viđaš svoju baku ili ju nazoveš?

Čujemo se jednom dnevno sigurno, a viđam je najmanje dvaput nedeljno.

10. Zašto su bake važne za porodicu s decom?

Bake su sve(t)! Mislim da su ključne u detinjstvu i kasnije u životu jer bude nostalgiju i ono dečje u nama. Važne su jer su one mame naših mama i tu su da popuste i ispune sve želje koje roditelji ne stignu. Tu su i kada mislimo da nisu tu. 🙂

Sada svaki mališan sa svojom bakom može da uživa u najslađoj personalizovanoj knjizi na svetu: „GDE JE NESTALA BAKA?“! 😉

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete