Povodom Međunarodnog dana porodice, pitali smo klince šta je za njih porodica – odgovori će vas nasmejati i raznežiti!

Povodom Međunarodnog dana porodice, odlučili smo da otkrijemo kako najmlađi članovi shvataju pojam porodice.

Kada biste pitali ljude šta im je najvažnije na svetu, većina će reći kako prvo mesto zauzima porodica, a tek onda na red dolazi sve ostalo. Porodica je za mnoge i najveći izvor sreće, ljubavi i podrške te kao takva zaslužuje i svoj posebni dan. Međunarodni dan porodice postoji kako bi bio podsetnik na važnost te malene ili velike zajednice koja ima toliko veliku ulogu u životu svake osobe.

Međunarodni dan porodice obeležava se svake godine 15. maja, a proglasili su ga Ujedinjeni narodi kako bi se podstakle rasprave o pitanjima koja su ključna za dobrobit porodice širom sveta, poput ljudskih prava, ravnopravnosti polova, obrazovanja… No, osim ovih važnih pitanja, bitno je naglasiti i emotivni aspekt Međunarodnog dana porodice. Međunarodni dan porodice treba nas podsetiti kako je važno negovati porodične vrednosti i pokazati roditeljima, bakama i dekama, braći i sestrama koliko nam znače.

Važan faktor svake porodica su i deca koju ta porodica oblikuje i usađuje u njih stavove, verovanja i tradicije na kojima se grade temelji budućeg društva. I da na poseban način obeležimo Međunarodni dan porodice, odlučili smo da otkrijemo kako najmlađi članovi shvataju pojam porodice. Postavili smo im jednostavno pitanje: „Šta je porodica?“. U nastavku otkrijte odgovore koji će vas podsetiti kako je porodica, barem iz dečje perspektive, skup najdražih ljudi i svakodnevnih, naizgled malenih trenutaka. A na kraju vam donosimo i najslađi video na svetu!

Iris (2)

„Mama i beba i tata!“

Luka (8)

„Ljubav, vera i nada. Da volim svoju porodicu,
da verujem svojoj porodici i da se nadam da će biti bolje.“

Andrija (2)

„Porodica je ljubav.“

Marija (5)

„Porodica je kad neko voli nekog drugog.“

Video s najslađim mislima mališana o porodici pogledaj ispod:

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Objavu dijeli Tvornica Snova (@tvornica_snova)

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete