Kako se istaknuti poklonom? Donosimo 4 saveta za originalne poklone s kojim nećeš pogrešiti

Originalan poklon svima nam je želja, no to nije uvek lako pronaći. Prije potrage, pročitaj naše savete koji će ti pomoći da se istakneš izborom poklona.

I dok neki uživaju u kupovini poklona, pogotovo kad tačno znaju šta traže, drugima biranje originalnog poklona predstavljanja izazov. Kojoj god skupini pripadaš, svi kod biranja poklona za dragu osobu imamo isti cilj – želimo je razveseliti i želimo se istaknuti poklonom. Originalan poklon ne mora biti skup niti u potrazi za njim moraš obići hrpu trgovina. Dovoljno je pustiti malo maštu na volju, ubaciti dozu kreativnosti i odvojiti dovoljno vremena da stigneš ostvariti sve planirano.

Želiš li pokloniti originalan poklon, iskoristi neke od naših ideja

Ako se i ti želiš istaknuti poklonom, pogotovo kad su klinci u pitanju koji im se posebno vesele, onda zaboravi na ‘generičke’ poklone jer se s takvima lako može dogoditi da završe na dnu fioke. Umesto toga, dobro razmisli o osobi kojoj uzimaš poklon, njenim željama i preferencijama jer je to put do originalnog poklona kojim ćeš se istaknuti, a osoba će ga dugo pamtiti. U izboru savršenog poklona pomoći će ti i naših nekoliko saveta. Naravno, ti si ta osoba koja najbolje poznajte svoje dete pa svaki od predloga možeš prilagoditi njegovim željama i interesima tog uzrasta. Neki od naših saveta za originalan poklon možda u tebi podstaknu neku novu ideju. Takve su ideje uvek jedinstvene, kreativne i izmame osmeh na lice, a sve to je super način kako se istaknuti poklonom.

Osluškuj budućeg slavljenika

Većina klinaca kroz celu godinu priča o svojim željama, bilo da je reč o novoj knjizi ili igrici, igračkama, zanimljivom iskustvu… Pre bitnog događaja poput rođendana, detaljno osluškuj o čemu mališan priča jer ćeš tako olakšati izazov traženja idealnog poklona. Dete će ti samo ponuditi odgovor, a ako misliš da je prikladan uzrastu i njegovim interesima, sigurno u rukama imaš poklon koji će mu izmamiti osmeh na lice.

Novo iskustvo uvek je dobra ideja

Umesto ‘klasičnog’ poklona u ukrasnom papiru, zašto ne razmisliš o poklanjanju nekog iskustva? Deca dugo pamte mesta na kojima im je bilo zabavno i prilike u kojima su se osećali posebno pa je ovakva ideja svakako prilika za istaknuti se originalnim poklonom. Možete zajedno otići na jednodnevni izlet u okolini mesta gde živite, poput lokacije u prirodi sa životinjama i ukusnim ručkom i, naravno desertom. Možda tvoj klinac već dugo želi da isproba aktivnosti poput zabavnog parka, kartinga za najmlađe ili vodenog parka. Doživljaje s takvog rođendana mališan će još drugo prepričavati, a najbolja stvar je ta što je takav originalan poklon zabava za celu porodicu!

Personalizacija = formula za najposebniji poklon

Ko se želi istaknuti originalnim poklonom, pri vrhu izbora svakako bi trebalo da bude i personalizovani poklon. Nijedan ‘generički’ poklon ne može se meriti s osećajem ljubavi, jedinstvenosti i sreće koje donose personalizovani pokloni. Baš zbog toga svako ko želi da se istakne sa poklonom, trebalo bi da razmisli i o personalizovanju. U prilog ovim činjenicama idu i istraživanja pa tako jedno tvrdi da se personalizovani proizvodi u proseku prodaju za 40% više od standardne verzije, bez custom made momenta. Personalizacija je način kako se istaknuti poklonom jer će se osoba osećati važno, posebno i voljeno, a najbolje od svega je to što – traje zauvek! Osim što ćeš se istaknuti originalnim poklonom, takav poklon nikad neće postati samo ‘jedan od poklona’ jer će personalizovani poklon uvek vezati za posebne trenutke i emocije koje je izazvao.

A sad kad smo te uverili da je personalizovani poklon sjajan način da se istakneš, imamo i genijalan rođendanski predlog za mališana! Ne samo da je jedinstven, nego ćeš mu njima omogućiti i da njegov rođendan traje – večno! Naravno, koje dete ne bi to poželelo? Knjiga ‘Srećan ti beskrajni rođendan!‘ donosi personalizovanu priču o jednoj detetovoj želji koja promeni sve i oduva dete u svet gde je sve moguće, pa čak i slaviti svoj beskrajni rođendan. Imamo osećaj da je ovo jedna od knjiga koju ćete, svaki dan, čitati iznova. Možeš kreirati lik deteta s imenom, godinama, frizurom, zatim upisati koji rođendan slavi, dodati ličnu posvetu i čak dve fotografije. Ma, nema deteta koje se neće osećati posebno kao glavni junak priče, i to o najboljem danu u godini – rođendanu!

Razmisli o DIY projektu

Jedan od ličnijih poklona i način kako se istaknuti originalnim poklonom definitivno su DIY varijante. Opcije su ovde beskrajne, a jedino što treba da uradiš je da upotrebiš malo kreativnosti, puno volje i spretnosti, ali i dovoljno vremena kako bi poklon za mališana bio gotov na vreme. Ako razmišljaš o nekom većem projektu, to može možda biti varijanta kućice na drvetu ili šatora za igru u dvorištu koje dete dugo želi. Uzbuđenje oko takvog originalnog poklona trajat će puno duže od jednog dana, a ti ćeš uživati svaki put kad vidiš kako se klinci igraju, što znači da imaš dobitnu formulu s kojom ćeš se istaknuti originalnim poklonom. Možeš mu napraviti i knjižicu s kuponima koji vrede, recimo, do sledećeg rođendana – neka se u njoj nađu odlazak na kolač u poslastičarnicu, u knjižaru po novu knjigu, na novi crtani film u bioskopu… Ubaci sve ono za što znaš da tvog klinca veseli i dogovorite se da svaki mesec iskoristite jedan kupon – radost oko poklona nikad neće prestati.

Još jedna ideja za DIY originalan poklon – slavlja nema bez torte! Umesto naručivanja, tortu možeš napraviti baš ti! Neka bude u obliku omiljenog lika iz knjige ili crtaća… Možda neće biti savršena, ali ukusom će osvojiti, kao i činjenicom da je reč o poklonu od srca, a to je ono što se pamti!

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete