Šta pokloniti detetu za polazak u prvi razred? Imamo 4 super ideje sa kojima možete proslaviti taj veliki dan!

Poklon za prvi razred jedan je od načina kojim zajedno možete proslaviti polazak u školu, taj veliki i bitan dan u životu mališana.

Polazak u prvi razred – tako veliki dan u životu jednog deteta, ali i njegovih roditelja! Roditelji su leto sigurno iskoristili kako bi detetu objasnili, barem približno, šta ga čeka s prvim danima septembra, a sve s ciljem kako bi taj bitan dan prošao što bezbolnije. Nakon što je mališan saznao šta može očekivati u školskim klupama, možeš mu i dodatno ulepšati polazak u školu i to tako da mu pripremiš poklon za prvi razred!

To može biti sitnica kojom ćete obeležiti jedan od najvažnijih dana u detetovom životu. Mališan će se prvi put susresti s ozbiljnijim obvezama pa je zato poklon za prvi razred super način da obeležite taj veliki korak u životu. U njegovoj će svakodnevici nastupiti velika promena. Bezbrižna igra neće potpuno nestati iz dnevnog rasporeda, ali ona dolazi nakon obveza pa će je delomično zameniti svakodnevnim čitanjem, druženjem s knjigama, učenjem, ali i upoznavanjem s novim ljudima koji će mu postati i prijatelji, što je definitivno najlepši deo školovanja.
Želiš li mu ulepšati taj prvi dan, pripremi mu sitnicu s kojom ćete proslaviti polazak u prvi razred i (još jednog) prvačića u obitelji. U nastavku donosimo par predloga koji će mališanu izmamiti osmeh na lice.

4 ideje koje mogu biti super poklon za prvi razred

Kasica za štednju

I pre polaska u prvi razred, s detetom možeš početi da razgovaraš o novcu, odnosno pojasniti mu da novac nije dostupan u neograničenim količinama, pogotovo kad u prodavnici poželi neku igračku, a sigurni smo da sličnu već ima kod kuće. Detetu možeš da objasniš osnovne pojmove poput odlaska na posao i plate, kupovine i plaćanja, ali i štednje s kojom može početi kad dobije prvi džeparac. Odličan poklon za prvi razred može biti kasica u koju dete povremeno može ubaciti novac koji će dobiti za užinu ili, recimo, od članova porodice za neku priliku. Objasni mu kako je to način da prikupi iznos za novu knjigu, željenu igračku, odlazak u bioskop ili za omiljeni slatkiš, a takvim će poklonom početi da stvara prve korake u finansijskom opismenjavanju.

Napravi mu tortu ili počasti kolačima

Ima li lepšeg načina da se zasladi poseban dan u detetovom i tvom životu nego – omiljenim poslasticama? Nakon uspešnog prvog dana, kao poklon za prvi razred, kod kuće ga može dočekati najukusnija torta s omiljenim ukusima kojom ćete proslaviti veliki dan za prvačića. Ako voli s tobom biti u kuhinji, možete i zajedno napraviti tortu, čime će zadovoljstvo biti još veće! Umesto torte, super je ideja i zajednički odlazak na kolače ili sladoled u omiljenu poslastičarnicu. Tako se nećete samo počastiti predivnim kolačima, nego ti mališan, uz slatki zalogaj, može prepričati doživljaje prvog dana škole, i to u najsitnije detalje!

Pernica na sprat… ili na tri sprata!

Pernica na više „spratova“ u kojoj se nalaze najšaranije boje i sve moguće nijanse bojica i flomastera i u odraslom dobu deluju jako zabavno, a zamisli kako su tek uzbudljivi mališanu koji tek kreće u prvi razred! Znamo kako takva količina pribora nije potrebna, pa čak ni za čas likovnog, no isto tako znamo da će kod mališana izazvati veliku sreću i osmeh od uha do uha! Zato, na jutro polaska u školu, iznenadi ga pernicom s omiljenim likom zbog koje će jedva dočekati prvi čas na kojem će pisati ili crtati – sve će biti lakše sa šarenom, raskošnom pernicom.

Personalizovana knjiga

Na dan polaska u školu, tvoj mališan će se sigurno osećati posebno! Veliki je to dan u vašim životima, a možeš mu ga učiniti još posebnijim tako da od njega napraviš glavnog lika u knjizi. Vreme je da tvoj junak postane i junak personalizane knjige. Učenje slova jedna je od prvih stvari koje će ga dočekati u školi, a zamisli kako će mu biti zabavno uz putovanje u Azbukodoniju i knjigu “Kako ću spasiti azbuku?”! Tamo će naučiti baš sva slova kako bi ih svojim znanjem zaštitilo od strašnih Slovoždera. Knjiga se personalizuje imenom deteta, a dodaje se i fotografija. Ovaj genijalan poklon za prvi razred sadrži i 30 šaljivih rimovanih pesmica, po jednu za svako slovo. Iako ova inovativna slovarica ne treba posebnu priliku da bi postala poklon, super je izbor za mališana koje počinje da uči slova ili za đaka prvaka!

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete