5 predloga za najbolji poklon za rođendan koji će razveseliti klince

Pre nego što kreneš da tražiš idealan poklon za rođendan, prouči naše predloge koji će olakšati potragu i izbor, a razveseliti dete.

Već i sama pomisao na poklon za rođendan klincima izmami osmeh na lice pa uvek sigurno pomno razmišljaš šta im pokloniti. Izbor nije uvek jednostavan pa potraga za savršenim poklonom za rođendanom može potrajati. Pre nego se baciš na traženje (a mi imamo i par super predloga), dobro je usvojiti nekoliko korisnih saveta.

Kad je u pitanju poklon za rođendan, pripazi da je on prikladan za godine deteta, što je zapravo prva stvar na koju moraš misliti kad biraš poklon. Razmisli o njihovim hobijima i zanimacijama pa neka izbor poklona za rođendan ide u tom smeru. Neki darovi, poput knjiga, ostaju kao večna uspomena pa, ne samo da će ih takav poklon za rođendan sad razveseliti, nego će ga se rado prisetiti i za koju godinu. I zadnje, ali ne i manje važno, neka poklon bude jedinstven. O tome zašto su personalizovani pokloni najbolji pokloni pisali smo ovde, a pokloni koji donose i element personalizacije, posebni su jer naglašavaju povezanost s osobom kojoj dajemo poklon.

Sad kad smo na jedno mesto stavili sve najvažnije savete, u nastavku donosimo nekoliko ideja za genijalan poklon za rođendan, a sigurni smo da će olakšati potragu i, najvažnije, izmamiti osmeh na lice slavljenika!

1. Poklon za aktivnosti na otvorenom

Lopta, trotinet, bicikl, roleri, set reketa za badminton ili tenis… Ako je izbor pao na ovakav poklon za rođendan, mogućnosti su zaista brojne. Pre nego što kreneš u kupovinu, najbolje je razmisliti šta dete inače voli pa s odabirom poklona za rođendan krenuti u tom smeru. Možeš i da razgovaraš s roditeljima mališana pa ćete zajedno pronaći poklon koji će razveseliti dete i ulepšati mu igru na otvorenom.

2. Poklon-kupon, ali ne onaj tipičan!

Umesto da kupite poklon za rođendan, možete se sami poigrati pa napraviti poklon-kuponi. To nisu oni klasični kuponi na koje sigurno pomisliš čim čuješ taj pojam, nego kartice s omiljenim aktivnostima ili, recimo, slatkišima. Napravi komplet od desetak kartica, stavi ih u ukrasnu kutiju i reci mališanu kako svake nedelje ima pravo „da iskoristi“ jedan kupon. Na karticama mogu biti odlazak u bioskop, na omiljeni sladoled, u zoološki vrt, kupon s kojim ćete zajedno napraviti najdraži kolač ili tortu. Razmisli o detetovim interesima i onome što bi ga moglo razveseliti i aktivnosti prilagodi tome. Ovakav poklon za rođendan veseliće dete još dugo posle proslave rođendana.

3. Likovni pribor

Želiš li kod dece podstaknuti kreativnost, kao poklon za rođendan odaberi likovni pribor koji će ga pretvoriti u malog umetnika, a možda otkriti i neke nove, skrivene talente! Slobodno vreme provedeno u crtanju može biti jako maštovito i zabavno, a ako pokloniš set tempera, vodenih boja, bojice ili voštane bojice, zamoli mališana da i tebi nešto nacrta. Tako će se dete zabaviti, a ti ćeš isto imati lepu uspomenu.

4. Set za izvođenje eksperimenata

Ako je slavljenik ujedno i mali naučnik, onda je ovo poklon od kojeg se neće odvajati! Odaberi mini-laboratoriju, istraživačke setove ili igračke kroz koje će moći da istražuje svemir. Takve će mu igračke pokazati koliko je nauka zabavna, a osim što će uživati u igri, takvi setovi su i edukativni. Ovakav poklon za rođendan može mališanu omogućiti učenje i istraživanje onog što ga posebno zanima. Ne moramo ni reći kako se ovo može pretvoriti u zabavu za celu porodicu!

5. Knjiga

Knjiga je jedan od onih poklona za rođendana koji će trajati duže i biti divna uspomena. Imamo predlog za jednu sasvim posebnu, za poklon za rođendan koji će omogućiti da rođendan traje – večno! Reč je o personalizovanoj priči Radionice snova ‘Srećan ti beskrajni rođendan‘ , u kojoj jedna detetova želja promeni sve. U zabavnoj priči jedna želja oduva dete u svet gde je sve moguće, pa čak i slaviti svoj beskrajni rođendan! Osim beskrajnog rođendana, ova knjiga nudi i personalizaciju. Možeš kreirati lik deteta, upisati broj rođendana koji dete slavi, napisati ličnu posvetu i dodati dve fotografije. Pa bolje od ovog ne može!

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete