Personalizovani praznični keksići – Snovotvorci imaju recept!

Personalizovane praznične keksiće vole i mali i veliki članovi porodice. Ali, nije samo stvar u tome što svi vole da jedu praznične kolače i keksiće. Ima nešto i u pripremi! Kada te deca opkole i postanu tvoji posebni pomagači, zajedno osim keksića stvarate i najlepše uspomene. I zato smo odlučili da podelimo baš jednostavan, a PRESLADAK način da se još više povežeš sa svojim klincima i oduševiš ih personalizovanim keksićima.

P.s. recept je jednostavan jer svi znamo da priprema kolača s decom zna biti veoma zabavna, ali i neuredna! I zato smo odlučili da na sto izvučemo samo najpotrebnije sastojke i spremimo nešto čarobno.

Moraš obaviti vrlo ozbiljnu anketu sa svojim klincima

Koja im je najdraža boja i ko želi na keksićima čokoladne mrvice, a ko šarenu glazuru? I naravno, ima li neko možda neku posebnu želju za dekoraciju!? To su sve vrlo važne informacije da tvoji personalizovani praznični keksići budu baš savršeni.

Vreme je za pripremu testa

Brašno i maslac sobne temperature potrebno je razmrviti i promešati u većoj posudi. Zatim, izmiksati belance sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodajte to u posudu u kojoj je prethodno promešano brašno i maslac. Sve zajedno miksaj dok ne dobiješ glatku smesu, a potom zamotaj testo u foliju i ostavi u frižideru. Za sat vremena biće spremna za oblikovanje.

Ovo je vrlo važan korak, presudan, ako želiš oduševiti klince

Reč je o glazuri koja ove keksiće čini posebnim. Sve što treba uradiš je da pomešaš šećer u prahu, mleko i maslac. Kada se smesa sjedini, odvoji je u različite posudice ( zavisi od toga koliko glazura različitih boja želiš). Potom, u svaku dodaj par kapljica jestive boje za kolače. Posudice ostavi u plitkoj većoj posudi koja je prethodno napunjena toplom vodom.

Sada stvaraš željene oblike, odnosno slova

U slučaju da nemaš rezače ili modlice u obliku prvih slova (ili svih slova) imena svojih klinaca, probudi kreativnost u sebi! Štapićem ili čačkalicom izreži testo u željenom obliku. I to je to. Samo 8 minuta pečenja na temperaturi od 180 stepeni. Ceo vaš dom već miriše, znamo. Ali, strpite se još malo, neka se keksići ohlade!

Dodaj posebne detalje

Personalizovani praznični keksići su skoro gotovi. Na ohlađene keksiće nanesi glazuru željene boje, čokolade ili šećera u prahu, kombinujte boje i napravite mala slatka praznična remek-dela.

Personalizovani praznični keksići su gotovi! 😍 🍪
Tvoji klinci su dobili slatke (bukvalno) i personalizovane (bukvalno) zalogaje! Sada vam još samo treba praznična muzika, lista najboljih božićnih filmova ili personalizovana praznična priča i praznici su počeli.

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete