NAJLEPŠI PRAZNICI S BEBOM

Prva Nova godina s bebom – 7 ideja za prelepe praznike

Prva nova godina i prvi praznici s bebom treba da budu istu kao i prvi meseci nakon rođenja deteta - čarobni. Kako se bliži vreme praznika sigurni smo da jedva čekaš da vidiš bebine male okice kako znatiželjno promatraju lampice na jelci. Samo, seti se da su osim očiju znatiželjne i male ručice koje vole posegnuti za svime.

Prvi Božić sa bebom je poseban događaj koji će cela porodica pamtiti ceo život. Praznici su, bar u srcu, najtoplije doba godine, a kada se proslave sa novim članom porodice postaju još posebniji.

Ideje za najlepšu Novu Godinu sa bebom

Kako bi beba svoje prve praznike provela najveselije moguće, a novogodišnja jelka ne bi završila nasred dnevne sobe, donosimo ti nekoliko ideja kako možete provesti praznične dane. 😊 🎄

1. Ovekoveči slatkoću malih ručica i nožica

Tvoje dete će uvek biti lepo, najlepše od svih. No, moraš priznati da male noge i ruke nikada neće biti slađe nego baš sada. Te mekane i debeljuškaste bebine prstiće mogla bi pojesti. Sada i možeš! Ne brini, nijedna beba neće nastradati u ovom eksperimentu. Potrebno ti je malo slanog testa (izradi ga od brašna, soli i vode) u koje možeš utisnuti bebinu ruku ili nogu. To malo remek delo može poslužiti kao ukras za jelku. Prva Nova godina s bebom zaslužuje najslađi ukras!

2. Izaberi najposebniji poklon za svoju bebu

Tvoja beba već ima mnogo igračaka, a baka ih pri svakoj poseti donese još nekoliko.
Plišane igračke, zvečke, lutke i autići – već ih je postalo nemoguće sve potrpati u ormare.

Kako bebin poklon ne bi završio negde u ćošku skupljajući prašinu, odaberi onaj koji ćeš jedva čekati izložiti na polici. 💫 Neka bebin prvi novogodišnji poklon bude knjiga pisana samo za nju. 💫 (Dobro, s obzirom da beba još ne zna čitati, uz knjigu može dodati i slatkog plišanog medveda.)

Personalizovana knjiga „Kako sam došao na svet“ ovekovečiće bebin dolazak u vašu malu porodicu i zauvek će ostati najlepša uspomena na prve godine života.

Najpre će te rasplakati kada sve vas prepoznaš u priči, a onda ponovo kada tvoja beba jednoga dana prepozna samu sebe.

Idealan novogodišnji poklon, znamo. 😉

3. Merenje na zabavan način

Verujemo da u milimetar znaš koliko je tvoja beba dugačka. No, imamo ideju kako da ti mali brojevi ne ostanu samo brojke na papiru u bebinom lekarskom kartonu. 🥰 Za merenje dužine super će poslužiti ukrasne trake kojih za praznične poklone uvek kupimo i previše. Nakon merenja, traku možeš oblikovati u mašnu i okačiti na jelku ili je ubaciti u prozirnu kuglicu pa onda okačiti na jelku. Tako će ostati trajna uspomena, a i svake ćete se godine moći iznova iznenaditi koliko vaš mališan raste.

4. Pidžama parti

I to praznični pidžama parti! Prva Nova godina s bebom biće savršena i udobna. Pronađi najslađe novogodišnje pidžame za celu porodicu (da to uključuje i tatu) i u njima provedite praznike. Ne zaboravite svoje odevne kombinacije ovekovečiti fotografijom i poslati je bakama i dekama.

5. Bebina novogodišnja kombinacija

Neka tvoja beba na svoju prvu Novu godinu bude prava mala modna ikona. U moru odeće s novogodišnim motivima pronađi onu koja ti se najviše sviđa. Tako tvoja beba može postati maleni vilenjak, Deda Mrazov pomoćnik ili pak pravi pravcati Rudolf. Dok kupuješ za bebu sigurno ćeš i sama poželeti da postaneš deo Deda Mrazove ekipe. A kako bi novogodišnji duh bio potpun, nagovori i tatu da uskoči u odelo Deda Mraza.

6. Zajedničko kićenje jelke

Dok u pozadini na TV-u dobro poznati Kevin pravi svoje zamke, a Maraja Keri svira iz zvučnika (ako tražite listu praznićnih radio stanica, imamo je spremnu!), izvadite sve novogodišnjie ukrase koje ste godinama skupljali na tavanu i bacite se na kićenje. Da biste upotpunili filmsku atmosferu, obucite ružne novogodišnjie džempere i napravite toplu čokoladu. Vaša beba se neće sećati svog prvog ukrasa za jelku, ali ovo su sećanja i zajedničke tradicije koje ćete zauvek pamtiti kao najlepše, ono malo kikotanje kada je videlo da se svetla prvi put pale (i male ruke koje su se polomile loptu prvi put).

7. Kaži „ptičica“

Kako bi se zauvek sećali bebine prve Nove godine, zabeležite taj poseban dan fotografijom. Možete to učiniti u prazničnim džemperima ili pidžamama, a možete se fotkati i zajedno pod ćebencetom dok uživate u nekom od brojnih novogodišnjih filmova. Na kraju, najmanje je bitno kako ćete ispasti.

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete