Zabava u kući i aktivnosti za decu tokom zimskih dana

Zabava u kući nije problem. Zima kuca na vrata, dan je sve kraći, sve je nekako uspavano… Osim naših mališana. Deca su jednako radoznala i zaigrana tokom svih godišnjih doba. I zato ti donosimo 4 jednostavne ideje za zabavu u kući. Otkrivamo ti kako da zabaviš decu i priuštiš im najlepše zimske uspomene!

1. Dvorac od jastuka

Zabava u kući može da bude zabava u dvorcu! Veseli kutak za mališane u kojem će da se zabavljaju sledećih par sati. Sve šta treba da imaš jeste par jastuka, čaršav, ćebe i pomoć dece. Napravite zajedno dvorac koji će postati njihovo malo carstvo ispunjeno zabavom i srećom. Vaš zajednički rad i pravljenje dvorca je takođe zabava u kući. Daje deci do znanja da učestvuju i rade nešto veoma ozbiljno s tobom! A posle možeš da se opustiš i uživaš u kafi dok tvoji klinci caruju u sigurnom prostoru gde nema opasnosti.

2. Kuvanje

Mnogo toga odrasli rade zato što moraju, a deca to vide kao sjajnu zabavu. Za tebe je kuvanje svakodnevna aktivnost i obaveza. Za dete je to kreativan i stvaralački proces. Ne morate da pravite zajedno slavski ručak, ali možete da napravite… Vanilin kiflice! To neće biti obične kiflice. Neka dete oblikuje testo kako želi, pokaži mu sve sastojke, pitaj ga šta misli… Deca vole učestvovati u aktivnostima koje su inače rezervisane samo za odrasle. A kada još pitaš dete za mišljenje i naučiš ga nešto, dobija osećaj samopouzdanja i shvata da je i ono veoma važan član porodice i kućanstva.

3. Bojanke

Bojenje je jednostavna, a zabavna aktivnost koja može da traje satima! A osim što se dete zabavlja, naučiće i da pravilno drži olovku i razviće bolju koncetraciju. Još jedna prednost bojanke je to što je BESPLATNA i PERSONALIZOVANA, barem naša iz Radionice snova! Upiši ime deteta, odaberi pol, preuzmi i odštampaj. Zabava u kući može da počne! I mali savet, nemoj da kažeš detetu da sunce mora da bude žuto i da travu treba da oboji u zeleno. Dečija mašta je naajvažnija stvar na svetu, neka dete uživa u svojoj kreativnosti. 😊

4. Čitanje

Čitanje podstiče maštu kod dece, a zajedničko čitanje produbljuje odnos deteta i roditelja. Za bezbroj prednosti koje čitanje ima za razvoj dece sigurno već znaš. Bolja koncetracija, veći vokabular, razvoj kreativnosti… Personalizovane knjige su sjajan način za uvesti mališane u svet čitanja. Na ovaj način je zabava u kući, ali i u bajkovitom, magičnom svetu u koje decu vode personalizovane priče. Takođe, personalizacija traje par minuta, a knjiga ostaje kao divna uspomena zauvek.

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete