Poklon za krštenje: 5 ideja koje će izmamiti osmeh na lice

Ako među nadolazećim događajima imaš krštenje, sigurno tražiš savršen poklon za krštenje. Donosimo ideje s kojima nema greške.

Dan krštenja veliki je dan u detetovom životu. Gosti su pozvani kako bi uveličali slavlje i bitan dan u životu deteta, roditelja, kumova i porodice, stoga je bitno pronaći i savršen poklon za krštenje. Na poklon gledaj kao na celoživotnu uspomenu pa pre kupovine dobro razmisli o tome što bi bilo prikladno. Imamo par kratkih saveta, odnosno smernica – dobra je ideja da je dar personalizovan i jedinstven, pomno promišljen i služi kao uspomena kad dete naraste. Većina najviše uživa upravo u poklonima koji imaju sentimentalnu vrednost pa, bez obzira na to što je dete još malo i ne raspoznaje vrednost poklona za krštenje, razmišljaj u tom smeru. Kad malo poraste, biće mu drago da ima uspomenu na ovaj bitan dan. Dakle, ako te stvari imaš na umu pri izboru poklona, sa sobom ćeš doneti i svevremenski poklon za krštenje koji će jednog dana nositi lepu uspomenu na taj veliki dan.

Na krštenju se naglasak stavlja na i važnost porodice i bližnjih. Kad razmišljaš o kupovini, ideja za poklon za krštenje može ići u tom smeru. Neka ono što se krije unutar šarenog ukrasnog papira izmami osmeh na lice, izazove emocije i poveže celu porodicu. Na prvu pomisao, čini se kao izazovan zadatak pronaći tako dirljiv poklon za krštenje, no zato smo mi tu. Pre nego kreneš da tražiš preko interneta ili da obilaziš prodavnice u želji da pronađeš idealan poklon, prouči naše predloge koji ti mogu poslužiti kao inspiracija i pomoći da na taj bitan dan doneseš i savršen poklon za krštenje.

1. Nakit

Preferiraš li tradiciju? – Nakit je poklon s kojim nećeš pogrešiti, pogotovo ako daruješ komad koji ima svevremenski karakter. Nakit je poklon za krštenje koji često poklanja uža porodica poput baka, deka i roditelja ili kumova. Ako se opredeliš za nakit, biraj plemenite metale i klasičan dizajn koji će rasti s detetom. Ogrlica, narukvica i naušnice od zlata ili srebra ostaće vredno sećanje koje će dete rado nositi i kad poraste, znajući da nakit sa sobom nosi lepu uspomenu.

2. Štednja

Želiš li netipičan poklon za krštenje? – Razmisli o štednji. To je izvrstan poklon koji ima potencijala za rast, pogotovo od kumova. Kumovi imaju važnu ulogu u životu deteta – služe kao uzor te mu pomažu da raste i napreduje. Novac je čest poklon za krštenje, no bolja je ideja pokloniti ulaganje! To je način kojim možeš pridoneti finansijskoj budućnosti svojeg kumčeta, a pritom i stvoriti trajnu uspomenu. Štednja kao poklon za krštenje ima mnoge prednosti, a neke od njih su te što je reč o ulaganju koje ima potencijala rasti s vremenom, kao i to da decu uči finansijskoj pismenosti od malih nogu.

3. Porodično fotografisanje

Svi volimo uspomene u fizičkom obliku, a u doba mobilnih uređaja, dobre, stare fotografije pale su u drugi plan pa najdraža sećanja često ostanu tek u memoriji telefona ili računara. Odaberi poklon za krštenje kojim ćeš to promeniti pa pokloni porodično fotografisanje koje će sada razveseliti roditelje, a jednog dana biti lepa uspomena celoj porodici. Fotografijama ćete zabeležiti važno razdoblje u životu deteta i roditelja pa pronađi foto-studio s kulisama za koje misliš da će se svideti roditeljima, uz poruku da uživaju stvarajući uspomene koje će jednog dana s radošću gledati. I oni i dete!

4. Plišana ili didaktička igračka

Želiš li poklon u kojem će dete moći odmah uživati? – Razmisli o igračkama. One mogu biti plišane ili didaktičke, a odličan su poklon za krštenje, pogotovo ako imaš na umu da se mnogi i od nas i u odraslom dobu sećaju svojih omiljenih plišanih igračaka. Ako je odluka pala na plišanu verziju i želiš nešto upečatljivo, razmisli o velikom slonu, medvedu ili žirafi koji će stajati pored detetovog krevetića kroz celo detinjstvo. Ako tražiš igračku s kojom će razvijati svoju motoriku i kroz koju će upoznavati svet oko sebe, onda razmisli o didaktičkoj varijanti. Danas na tržištu postoje brojne opcije pa kod biranja pripazi da je prikladna za godine deteta ili izaberi onu koja će se moći koristiti duži period.

5. Personalizovana knjiga

Knjiga je poklon s kojim se ne može pogrešiti, a kad dolazi u personalizovanoj varijanti, znaš da sa sobom imaš najbolje iznenađenje! Radionica snova u svojoj ponudi ima dugogodišnji hit poklon za krštenje, rimovanu bajku ‘Kako sam došao na svet‘. Ova personalizovana knjiga ima sve – jedinstvena je, sigurni smo da će izmamiti osmeh na lice i povezuje celu porodicu jer su glavni likovi mama, tata i beba. Osim što tvoji dragi ljudi postaju glavni likovi knjige, možeš kreirati i ilustrovane likove koji će izgledati baš poput pravih! Najbolje od svega, proces je skroz jednostavan pa ćeš se i zabaviti dok kreiraš savršen poklon za krštenje. Knjiga dolazi i u verziji za blizance, a u priči možeš stvoriti čak 10 likova iz bebinog života! Ima mesta i za bake i deke, braću i sestre, stričeve, tetke, a na dan krštenja i vrlo bitno – krsne kumove! Ovakav poklon ostaje večna uspomena, a imamo opciju da u nju ubaciš fotku i upišeš nekoliko reči posvete, čime možeš biti siguran da imaš savršen poklon za krštenje.

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete