Kako brzo i jednostavno uspavati dete? Imamo 7 kreativnih načina

Otkrij zaista neočekivane taktike – da je slađe ZzZzZaspati

Malo smo razmišljali… I došli do zaključka da je frazu „spava kao beba“ definitivno smislio neko ko nema decu. Plakanje, očaj, ritanje po krevetu… Svaka majka ponekad ovako izgleda, posebno kada njeno zlato, njena srećica, njen mali medvedić ne želi utonuti u svoj zimski san. A ni prolećni, letnji ni jesenji. Listaj na dole i saznaj 7 neočekivanih načina koji mogu pomoći da se konačno naspavate „kao beba“ – i ti i beba.

1. Kosmički plafon

Nabavi mali projektor ili nalepnice koje svetle u mraku kako bi se u dečjoj sobi stvorio umirujući kosmički prizor na plafonu. Prikaži zvezde, planete i sazvežđa i tako kreiraj opuštajuće okruženje koje će zaokupiti maštu deteta i pomoći mu da lakše zaspe.

2. Lutkarska predstava senki

Zajedno napravite zabavnu i interaktivnu lutkarsku predstavu senki pomoću svetiljke i ruku. Uz to ispričaj i umirujuću priču pre spavanja kroz senke na zidu, postupno usporavajući pokrete kako bi se dete što više umirilo i na kraju utonulo u san.

3. Zvukovi prirode

Pusti tihe zvukove prirode kao što su kiša iz prašume, okeanski talasi ili nežni cvrkut ptica. Možeš koristiti i uređaj za beli šum ili čak aplikaciju za pametni telefon. Ovaj trik će stvoriti umirujuću atmosferu koja oponaša zvukove prirode i podstiče opuštanje. Samo pokušaj da ne zaspiš pre deteta.

4. Mirisne jastučnice

Nakapaj nekoliko kapi umirujućeg eteričnog ulja, poput lavande ili kamilice, na jastučnicu deteta. Ti mirisi se povezuju s opuštanjem i mogu pomoći u stvaranju umirujućeg okruženja pogodnog za san. Nakapaj i svoju jastučnicu i priušti sebi mini spa iskustvo. Zaslužila si.

5. Priča koja svetli u mraku

Ako želiš probuditi umetnika u sebi, ovaj trik će ti se posebno svideti. Koristi markere ili nalepnice koje svetle u mraku da nacrtaš likove ili scene na zidovima ili plafonu dečje sobe. Dok pričaš priču pre spavanja, crteži će oživeti u mraku, dodajući dašak magije iskustvu i stvarajući umirujuću atmosferu.

6. Trepereća svetla

Okačite niti nežnih, svetlucavih, bajkovitih lampica po dečjoj sobi. Nežni, ambijentalni sjaj može stvoriti ugodno i očaravajuće okruženje koje im pomaže da se osećaju sigurno i opušteno. Osim toga, izgledaće veoma zanimljivo.

Snovotvorci preporučuju:7. Personalizovana uspavanka

Naravno, priča za laku noć se mooora ispričati. Ali zašto se oslanjati svaki put na Snežanu ili Trnoružicu (čak je i njoj trebala čarolija da utone u san!), kada dete može samo postati junak sopstvene priče? Vreme je da otkriješ personalizovanu knjigu „Mesečeva uspavanka“, prepunu magičnih ilustracija i ugodne, uspavljujuće rime.

U priči tvoj mališan ne želi zaspati, pa na leđima Gospodina Meseca proputuje celi-celcati svet; od južnoga pola do afričkih savana i upozna brojne male prijatelje koji se takođe spremaju na spavanje. Svaki ga susret čini malko umornijim, a na kraju i sam duboko zevne -aaaaa- i … zaspe. Personalizovane knjige na poseban način pomažu detetu da se poistoveti s radnjom – jer je glavni lik upravo ono. A to, nadamo se, znači i kako će tvoj mališan, baš kao i u priči, bezbrižno i brzo utonuti u san.

Prijavi se na newsletter, čeka te brdo iznenađenja!

Prijavi se i saznaj među prvima za ekskluzivne popuste, novosti, pogodnosti i još mnogo toga

*Prijavom prihvatate obaveštenja Radionice snova u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko želite da se odjavite sa naše liste, to možete učiniti u bilo kom trenutku putem linka na mejlu.

Odaberi personalizovanu knjigu za svoje dete